Čiobrelių likeris su medumi ir šafranu

Čiobrelių likeris su medumi ir šafranu prabangiame butelyje

Šiam gėrimui pagaminti naudojame dvaro ūkyje išaugintus čiobrelius. Likeriui saldumo suteikia ne cukrus, o natūralus, šviesus liepžiedžių medus, surenkamas Pakruojo apylinkėse.

Gėrimas buvo įvertintas sidabro medaliu „Berlin Craft Spirit 2020“ parodoje.

Amerikoje vykusiuose pasauliniuose apdovanojimuose „American Distilling Institute“ čiobrelių likeris tapo geriausiu tarptautiniu likeriu ir pelnė „Best Of Class“ medalį.

Pakruojo dvaro distilerija atkurta istorinėje dvaro vietoje ir dedikuota iš naujo atskleisti stipriųjų Baltijos krašto gėrimų tradicijas. Gėrimai distiliuojami senoviniuose ir malkomis kūrenamuose variniuose distiliavimo induose. Rankų darbo gamyba vyksta nedidelėmis 200-300 litrų partijomis. Gėrimai buvo įvertinti sidabro ir bronzos medaliais „Berlin Craft Spirit 2020“ parodoje.